A magyar diákszövetkezetek nagy része nem szervez külföldi munkát, viszont léteznek különféle ügynökségek, amik kimondottan erre specializálódtak. Fontos, hogy ne dőlj be különféle kétes hirdetéseknek, hanem kizárólag hivatalos nemzetközi diákügynökségeknél érdeklődj (ezekről a sulid adhat felvilágosítást, de érdeklődhetsz nyelvtanárodnál is). Mielőtt bármibe is belemennél, alaposan tájékozódj a feltételekről, hiszen előleget többnyire nem adnak, az első hetekben tehát számos esetben egyedül kell eltartanod magad. Fontos az is, hogy személyiségednek és adottságaidnak megfelelő munkát válassz.

A legnépszerűbbek az au-pair jellegű munkák is, amikor a szállás a munkaadó családnál van, és az étkezésedet is ők biztosítják. Ezeknek a munkáknak a legnagyobb előnye, hogy a meló mellett valamilyen tanulási lehetőséget is biztosítanak: nyelvtanfolyam (aminek költsége a munkaadó családot terheli), nyári egyetem (ami a legtöbb helyen ingyenes, viszont megélni mellette nem egyszerű). A babysitterkedés, délutáni korrepetálás, házvezetőnői munkák hátránya, hogy rengeteg múlik a szerencsén: milyen családot rendelnek melléd, hol kell laknod, milyen lehetőségeket kapsz. (Persze az élet egyébként is egy nagy kaland, semmire sincs garancia, ugye.)

Akárhogy is döntesz, egy ilyen komoly lépés előtt először mindenképpen próbáld ki az önállóságot: pár nap szülők nélkül, bevásárlás, mosás, egyszerűbb ételek elkészítése, pénz beosztása… hiszen ezekről a dolgokról egy ideig magadnak kell gondoskodnod! És ki tudja: a végén még lehet, hogy kedvet kapsz egy külföldi egyetemhez vagy egy helyes kinti pasihoz is!

forrás: neon

A bejegyzés trackback címe:

https://diakmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr322073996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása