Önkéntes diákmunkát és egymillió forint értékű támogatást ajánlott fel közös akciójában a két legnagyobb hazai diákmunka-szervezet.

A DIÁKÉSZ és az ISOSZ - az iskolaszövetkezeteket tömörítő érdekvédelmi szervezetek - az árvíz okozta súlyos problémák elhárítására saját forrásaikból több mint egymillió forintot fordítottak, a diákmunkavállalók pedig szervezésükben önkéntesen vonultak ki az árvíz sújtotta területekre, hogy segítsenek a védekezésben. Támogatásuk összegét buszok bérlésére, gumicsizmák vásárlására, és az önkéntesek megszervezésére fordították a szombati akcióhoz.

- Több száz diák dolgozik az iskolaszövetkezetek hálózatában, akiknek a szülei, rokonai a veszélyeztetett területeken élnek, és rettegnek, hogy életük munkáját mind elmossa a víz – mondta Szijj György, a DiákÉSZ elnöke.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeken számlatan családot kellett kitelepíteni és ideiglenes szállásokra költöztetni. Szombaton, az ár tetőzésekor az önkéntes diákok Ónod község megmentésében vettek részt, fejenként mintegy 12-13 órában: homokzsákokat töltöttek és erősítették a gátat, illetve közvetlenül egyes lakóházak megmentésén dolgoztak.

Az akció nem titkolt szándéka a konkrét segítségnyújtás mellett az, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az egymásra való odafigyelés és az együttműködés fontosságára.

forrás: anna.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://diakmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr452073990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása