A story:
Diák felháborodottan hívja témavezetőjét, hogy az 550 Ft-os órabére helyett 397 Ft-os órabért kapott a ledolgozott órái után.

Az "előjáték":

Diák elvállalt egy munkát, 5 napra. Az első 3 nap ki is ment, az utolsó két napra nem, és nem is jelezte a témavezetőnek.

Következmény:

Minimál órabért kapott az addig ledolgozott óráira.

Hogyan lehetséges ez?

2008. január 1.-től a minimál órabér 397 Ft. Az iskolaszövetkezet köthet veled úgy munkaszerződést, hogy minimál órabér kerül a munkaszerződésedbe, a fennmaradt összeget pedig jutalomként kapod meg.
Tehát ha 550 Ft-os az órabéred, akkor kb. így néz ki a munkaszerződésed ezen része:
Alapórabér:     397 Ft. / óra
Jutalom:         153 Ft. / óra

Miért van ez így?

Sajnos elég sok diákmelós elvállal munkát, és mégsem megy ki, ráadásul nem is szól. Ezeknek a húzásoknak mindig következményeik vannak. Akár a megbízó elvesztését is jelentheti! Így azok a diákok, akik felelőtlenek, elveszik azon diákmelósok elől a lehetőséget, akik komolyan gondolják a pénzkeresést.

Veled történt már hasonló? Vagy ismerősöd ismerősének ismerősével? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://diakmelo.blog.hu/api/trackback/id/tr76510667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása